AANKONDIGING | 21-11-2023

Culinaire inspiratie voor de feestdagen

Ken je dat? Je hebt een verjaardag te vieren, of je krijgt een gezelschap op bezoek rond de feestdagen. En je wilt goed voor de dag komen. Je gasten verrassen met heerlijke hapjes en een bijpassend glas wijn. Maar hoe pak je dat aan? Dan is dit je kans. Kom op 21 november met het ONDB inspiratie opdoen in De Proeverij in Lisse. Je kunt dan kiezen uit drie culinaire workshops, waarvan je er aan twee kunt deelnemen.

Feestelijke hapjes

De derde dinsdag van november is het ONDB bij een geweldige locatie in het centrum van Lisse: De Proeverij van gastheer Ad Baaij en zijn neef Dani. Onder begeleiding van Ad en zijn medewerkers gaan we aan de slag om heerlijke gerechtjes te maken. Baaij-Fresh is al meer dan 75 jaar dé vis- en vleesspecialist van Lisse. Expert in vis en overige dagverse producten. Wij gaan van deze experts leren wat je met deze heerlijkheden en kunt doen. En natuurlijk gaan we ook proeven. 

Waanzinnige wereldwijnen

Vis moet zwemmen. Een goede, bijpassende wijn maakt de culinaire belevenis compleet. Daarom verzorgt Martijn Claassen van Wereld Wijnen een wijnproeverij. Martijn geeft uitgebreide uitleg over de wijn die je proeft. Je mag zelfs raden welke druiven er gebruikt zijn. De vinoloog zal je ook vertellen welke wijnen bij welke gerechten passen, zodat je je gasten bij de feestdagen heerlijke combinaties van spijs en wijn kunt voorzetten. 

Superbe sushi

In de derde workshop waaruit je kunt kiezen leer je hoe je sushi maakt. Tamara Visser van Sushi Class vertelt je over de fijne kneepjes van deze Japanse traditie. Tamara is begonnen met het geven van workshops en levert sinds 2014 ook sushi aan particulieren en bedrijven. Dus als je rond de feestdagen wel sushi wilt eten, maar het bereiden liever aan Tamara en haar team overlaat, kan dat ook. 

Alle workshops duren ongeveer een half uur. Daarna is er alle tijd en ruimte om met een hapje en een drankje bij te praten en te netwerken. 

 

LET OP !

Deze bijeenkomst van het ONDB begint al om 18.00 uur.

 

Start programma om 18.30 uur. Zorg dat je op tijd bent, anders mis je misschien een workshop.

Ben jij erbij? Dan zien we je de 21e graag in locatie De Proeverij in Lisse.

De smaakmakers

DE PROEVERIJ VAN BAAIJ

Heeft u binnenkort een feestje? In De Proeverij in Lisse kunt u met maximaal 150 gasten een prachtig compleet verzorgd feest geven. Wij zorgen voor de hapjes en de drankjes en zelfs voor de bediening. Het enige wat u nog hoeft te doen is een geschikte datum uitkiezen.

Kijk voor meer informatie op www.baaijfresh.nl

 

WERELD WIJNEN

Wereld Wijnen laat graag de wijnen proeven die het best bij u past. Of het nu voor bij de borrel, gezelschap of culinair diner is de juiste wijn zal geschonken worden! De winkel is op vrijdag en zaterdag van 12.00 Tot 17.00 geopend de rest van de week op afspraak. Voor proeverijen, relatie geschenen en of ander wijnzaken staan wij graag voor u klaar.

Kijk voor meer informatie op www.wereld-wijnen.com

 

SUSHI CLASS

Sushi Class is ontstaan door het geven van workshops en sinds 2014 leveren we dagelijks met veel plezier de beste sushi aan particulieren en horeca bedrijven. Wat wij bij Sushi Class belangrijk vinden is dat onze gast altijd de beste kwaliteit krijgt, een fijne sushi beleving heeft en zich helemaal verzorgd voelt. Op de website van Sushi Class vindt je alle opties. 

Kijk voor meer informatie op www.sushiclass.nl

 

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62

 

 

Altijd onderweg met de “drive” voor perfectie . . . .

Beste Lezer,

Afgelopen weekend werd er opnieuw weer eens een stukje sportgeschiedenis geschreven. Eigenlijk net zoals de week ervoor ook al gebeurd was en die week ervoor ook al . . . . 

Maar dit keer was het een wel héél bijzonder record, want van het weekend werd er in de Formule 1 een 71 jaar (!) oud record verbroken. Max Verstappen verzekerde zich, zelfs al twee races vóór het einde van het seizoen (!), van het nu al onwaarschijnlijke aantal overwinningen van 17 (nu nog uit 20 races). Mocht hij vanaf nu geen enkele race meer winnen dan komt hij aan het einde van het seizoen sowieso dus al uit op 17 overwinningen in 22 wedstrijden. Dat houdt een overwinningspercentage in van 77,3% en dat is meer dan het stokoude all-time-record van Alberto Ascari uit 1952, die toen 6 overwinningen in de 8 races van dat seizoen boekte (oftewel 75,0%) . . . .

En mocht Max van de komende twee races er zelfs nog één of twee winnen ook, dan wordt dat winstpercentage zelfs nóg hoger ook, namelijk respectievelijk 81,8% dan wel 86,4% . . . . 

En bij die wereldprestatie gaat het dan dus niet alleen om zijn vakmanschap (zijn uitmuntende rijderskwaliteiten) en zijn goede gereedschap (zijn wagen), maar gaat het er vooral juist ook om hoe hij elke keer opnieuw weer die absolute focus op de volgende prestatie weet op te brengen en ook om hoe hij steeds weer flexibel met alle vaak onverwachte omstandigheden, die vaak ook buiten zijn macht liggen, weet te om gaan. En het logische gevolg van dat altijd opnieuw weer op de toppen van zijn kunnen én willen presteren leidt dan uiteindelijk tot zó iets bijzonders, als dat we nu met zijn allen mogen meemaken. En dan is het daarbij wel zo fijn voor Max dat zijn werk nu eenmaal ook zijn allergrootste hobby is . . . .

In ons eigen ondernemerschap is het zaak om ook diezelfde focus en consistentie te kunnen opbrengen. Steeds weer opnieuw en liefst ook bij uitstek gevoed door de liefde en hobby voor het “kunstje” dat je dag in dag uit weer mag uitvoeren. Want dat is in de regel natuurlijk wel dé sleutel tot succes, waarbij wij daar dan nog het voordeel hebben dat we dat grotendeels regionaal doen en dat we daar gelukkig niet week in week uit de hele wereld voor hoeven over te vliegen . . . .

Want juist dat maakt in ieder geval dat wij op zeker een stuk meer tijd overhouden dan Max om in ons geval niet alleen onze eigen successen te behalen, maar er zo af en toe onderweg ook zo nu en dan alvast nog wat vaker van te kunnen genieten. En daarbij kunnen we die verhalen bij gelegenheid dan ook nog mooi met elkaar delen. Zowel thuis als lekker dichtbij in de eigen regio met collega-ondernemers in een gezellige en ongedwongen sfeer, waarvoor het komende ONDB-event in De Proeverij alweer de eerstvolgende mooie gelegenheid is. Daar zullen we ongetwijfeld weer verrast worden en vol passie meegenomen worden door Ad, Tamara en Martijn; de drie smaakmakers van de avond, die net als Max ook van hun hobby hun werk gemaakt hebben . . . .

En mochten we tegen die tijd zelf nog geen nieuwe verhalen hebben, dan is Max waarschijnlijk (als het meezit) ook “gewoon” weer een paar procentjes omhoog geklommen op die zo bijzondere succesladder en dan kunnen we het in ieder geval altijd daar nog over hebben . . . . 

Hans Zwetsloot

voorzitter ONDB