AANKONDIGING | 21-10-2014

Echte Bakkerij Ammerlaan en Wereld Wijnen slaan handen ineen


Op 21 oktober a.s. opent Echte Bakker Ammerlaan de deuren van haar bakkerij in Voorhout voor het ONDB. Wesley Ammerlaan, namens Echte Bakker Ammerlaan en Martijn Claassen, namens Wereld Wijnen, zullen je samen met hun collega’s een bijzondere avond gaan bezorgen.

De inloop is zoals altijd om 19.30 uur. Parkeren kan op het terrein van Echte Bakker Ammerlaan, maar ook op het daar tegenover gelegen parkeerterrein van Van der Mey Vleeswaren. Een parkeerhulp zal je de weg wijzen.

Om 20.00 uur start het officiële programma en het is wenselijk dat iedereen dan ook echt binnen is. Na de opening zullen Wesley en Martijn allebei kort iets gaan vertellen over hun bedrijven. Daarna gaan we met zijn allen aan de slag. Naast een rondleiding met de heren van Ammerlaan door de bakkerij, zullen jullie van Martijn Claassen een spoedcursus wijn-spijscombinaties krijgen. Tevens zullen jullie tijdens twee korte workshops ook zelf nog twee producten gaan maken die vervolgens zullen worden afgebakken zodat je deze aan het eind van de avond (nog warm) mee naar huis kunt nemen. Welke producten dit zijn houden we nu nog even geheim.
Na de workshops en de rondleiding is er voldoende ruimte om, onder het genot van een drankje en heerlijk vers gebakken hapjes, te netwerken met elkaar.

Dus, laat het mantelpakje, de lakzooltjes en de pakken maar thuis en kom deze avond lekker in een gemakkelijk kloffie dat tegen wat viezigheid kan en laat je verrassen door deze jonge gastheren.   

PS: De feestdagen komen er al weer bijna aan. Dus kijk voor een voorproefje alvast even op de websites van www.ammerlaan.echtebakker.nl en www.wereld-wijnen.com.

Van de voorzitter

Hans Zwetsloot
STOL architecten bv
(0252) 21 69 62
Beste Lezer,

Ik schijn een logisch denkend mens te zijn, althans dat wordt nogal eens gezegd. En juist als anderen het zeggen zal er wel iets van waar zijn en mag ik het naar mijn idee best als compliment opvatten. Daar kan Johan Cruijff nog wat van leren . . . .
Logica is namelijk een raar fenomeen. Het is eigenlijk een zwaktebod als je een discussie denkt te kunnen beslechten met de uitspraak “maar da’s toch logisch !”, want daarmee geef je feitelijk geen argument, maar diskwalificeer je juist de ‘logica van de ander’. Had die persoon het daarvoor namelijk ook al logisch gevonden dan was de (vaak met veel ophef geuite) slotzin helemaal niet nodig geweest. Dus gaat het er vervolgens toch weer om om de ander alsnog helder en begrijpelijk uit te leggen waarom het dan ‘zó logisch’ zou moeten zijn. En pas als die logica dan aan de andere zijde ook als logica ervaren wordt is het doel bereikt.

Om die reden zou het een stuk handiger zijn als Johan Cruijff in het vervolg zijn statements niet meer eindigt met ”en da’s logisch”, maar met “en dat vind ík logisch”. Dan kunnen wij daarna rustig de tijd nemen om zijn eraan voorafgaande, vaak onnavolgbare, bewering eerst eens rustig in te laten dalen, om daarna voor onszelf de eventuele logica ervan ook te kunnen zien. En wát de uitkomst daarvan dan ook is, dat maakt echt niet uit, hij zet je in ieder geval lekker creatief aan het denken.

Maar waar komt dan mijn eigen ‘logische denken’ vandaan? Want vaak weet je vooraf niet eens waar een discussie zal eindigen, dat hangt immers sterk van de input van alle deelnemers af. Het kan naar mijn mening dan ook alleen maar te maken hebben met de snelheid van denken en communiceren. Er vanuit gaande dat iedereen voor zichzelf sowieso in logische stapjes redeneert (je snapt jezelf immers al voordat je het hebt uitgesproken) gaat het er kennelijk om om als eerste ‘jouw logica’ te delen, zodat die bij de anderen ook als logisch (h)erkend kan worden. Gewoon alsof ze het zelf ook zo hadden kunnen bedenken. En als je de meeste stapjes dan steeds in de (elke keer weer achteraf te beoordelen) kennelijk juiste, begrijpelijke en navolgbare richting zet wordt je vanzelf als ‘logisch denkend’ persoon gezien. Maar het blijft uiteindelijk toch altijd gewoon teamwork, want het gaat er elke keer weer om om de uitkomst als ‘gezamenlijke logica’ te kunnen zien. Zo niet, dan word je vanzelf weer als ‘onlogisch denkend’ en dus onnavolgbaar persoon gezien. Of klinkt dat te Cruijffiaans ?

Het streven naar de ‘gezamenlijke logica’ zou dus altijd het feitelijke doel moeten zijn. Rekening houdend met ieders input en met alle argumenten en belangen. Waarbij iedereen, zonder erop aangekeken te worden, alles zonder enige schroom ter tafel zou moeten kunnen brengen. Ook als iemand iets minder snel en iets minder verbaal vaardig is. Het is dan aan de ‘logische denkers’ om ook de anderen erbij te betrekken en hen de ruimte te geven die ze daarbij nodig hebben. Pas dan optimaliseer je de ideeën en kom je gezamenlijk tot de beste oplossingen . . . . dat vind ík nou logisch !!

Omdat ik op dit moment dus kennelijk nog wel ‘navolgbaar’ ben, hoop ik van harte dat jullie dat ook in grote getalen zullen doen; mij navolgen. Dus durf ook “logisch denkend” te zijn, durf ook het voortouw te nemen, durf voor je mening uit te komen, durf met en voor anderen te denken, durf zichtbaar te zijn, durf te ondernemen . . . .

Hans Zwetsloot

(voorzitter ONDB).